Submenu

Linoleum en PVC-vloeren


Volwerk heeft voor uw Linoleum vloer verschillende methodes afhankelijk van de staat van uw vloer en het gewenste resultaat:

TWISTERPADSMETHODE


Zonder zeep of chemicaliën worden kleine oneffenheden, vuil, zeepresten en krasjes verwijderd.

SPRAYEN/OPBLOKKEN


Sprayen/opblokken heeft als doel om de vloer te reinigen en je kunt heel goed plaatselijke krassen, vlekken etc. hiermee weer vullen met polymeer. Met regelmatig sprayen/opblokken houdt je de vloer in goede conditie en glans, echter je moet ervoor waken dat de polymeerlagen niet te dik gaan worden. Met sprayen/opblokken kun je ook bijvoorbeeld looppaden etc. plaatselijk goed bijwerken. Met de spraymethode kunnen wij bij beschadigingen de vloer herstellen. Groot voordeel bij sprayen is dat u gewoon over de vloer kunt blijven lopen tijdens de behandeling. Ideaal dus voor bijvoorbeeld controlekamers, meldkamers, etc.. Voor een dagelijkse of wekelijkse onderhoudsbeurt kun je beter een dweilwas of de zeepfilmmethode toepassen.

TOPSTRIPPEN/TOPCOATEN


Als het sprayen niet meer toereikend omdat er grotere gedeeltes van de vloer de glans verliezen of er matte vlekken ontstaan dan moet de vloer licht worden gestript. Dit wil zeggen zonder chemicaliën, 100% ecologisch verantwoord, de bovenste polymeerlaag wordt gestript, vandaar het woord topstrippen, en hierna komen er weer twee nieuwe lagen polymeer. Na deze behandeling ziet de vloer er weer als nieuw uit en is de vloer voor langere tijd beschermd en op glans.

RECOATEN/DIEPSTRIPPEN


Wanneer de bestaande vloer erg vervuild is of ernstige verkleuringen en/of beschadigingen vertoont, dan moet de vloer diep gestript worden tot in de poriën en spreekt men van recoaten of diepstrippen. Ook hier geldt 100% ecologisch verantwoord vloeronderhoud, dus zonder gebruik van chemicaliën! Bij deze methodiek wordt de gehele vloer ontdaan van oude polymeerlagen. Hierdoor komen wij weer op de originele kale vloer. Met een sealer verdichten wij de poriën en maken een nieuwe hechtbrug voor de polymeer. Hierna worden er twee lagen polymeer aangebracht. Met deze methode is de vloer voor 5 á 6 jaren volledig beschermd en kan er alleen worden voldaan met onderhoud d.m.v. sprayen of een toevoeging bij het dweilen/moppen van de vloer. Met deze beide onderhoudsmethodieken voed je de vloer met polymeer. Na deze periode van 5 á 6 jaar kan men volstaan met topstrippen.

DIEPSTRIPPEN MET STRIPPER


Bij het diepstrippen maken wij gebruik van een stripper. Hierbij gebruiken wij geen water wat een groot voordeel is. Het reinigingsproduct wat aangebracht wordt met een vernevelaar en actieve bestanddelen bevat welke snel en gemakkelijk alle soorten toplagen op basis van polymeren of waslagen tot diep in de poriën reinigt. Hierna worden er twee lagen Trigomat polymeer aangebracht. Met deze methode is de vloer volledig beschermd en kan er alleen worden voldaan met onderhoud d.m.v. trigomieren.